ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hot mot flera skolor i Tyskland

TT · 13 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen spärrade av ännu en skola i sydvästra Tyskland på fredagen efter en varning på internet att ett våldsdåd planerades där, uppger nyhetsbyrån AP.Lärare och elever släpptes inte in i skolan i Ilsfeld, men hittills har polisen inte hittat något misstänkt. Ilsfeld ligger i delstaten Baden-Württemberg, samma som Winnenden där skolmassakern ägde rum i onsdags.

Samtidigt har en 17-årig manlig student gripits Düsseldorf, norr om Winnenden, efter att hans skolkamrater hävdat att han planerade en attack på sin skola. Vid en genomsökning i hans hem hittade polisen instruktioner om hur man tillverkar en hemmagjord bomb och "kemiska substanser" som ingick i "receptet".

I staten Lower Saxony i norra Tyskland greps en 21-årig man som ska ha hotat döda 16 elever på sin skola i ett chattrum. Det visade sig senare att mannen inte hade tillgång till några vapen och påstår att han "bara skojade". Mannen kommer att åtalas för störande av den allmänna ordningen.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro