ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hot mot Gina Dirawi – skyddas av livvakt

LINDA HELLUM · 6 Feb 2016
Uppdaterad 6 Feb 2016
Gina Dirawi är huvudprogramledare för Melodifestivalen i sex veckor.

Gina Dirawi är huvudprogramledare för Melodifestivalen i sex veckor. Foto: TT bild


SVT har höjt säkerheten. Gina Dirawi utsatt för hat och hot.

klar

Artikellänk är kopierad

Gina Dirawi står på scenen ikväll med kollegan Petra Mede för att leda Melodifestivalens första deltävling. Ett glädjefyllt jobb. Gina har fått hedersuppdraget att vara huvudprogramledare för alla deltävlingar samt finalen. Hon har en ny programledarkollega varje gång, förutom nästa vecka i Malmö eftersom Charlotte Perrelli petades som programledare med anledning av ett reklamåtagande som strider mot SVT:s policy.

► LÄS MER: Stora förändringar efter Perrellis petning

Men inte nog med pressen av ett så stort projekt över flera veckors tid, Gina skyddas dessutom nu av livvakt som följer henne överallt. Anledningen är att hon fick motta hat och hot när den 25-åriga programledaren agerade julvärd i SVT på senaste julafton. Många av kritikerna ansåg att det var fel att anlita en muslim till hedersuppdraget då julen är en kristen högtid. Sen finns det alltid vissa som har svårt för framgångsrika kvinnor medan vissa rent och slätt tycker att programledaren blivit överexponerad med många olika uppdrag på SVT de senaste åren.

► LÄS MER: Vrede på sociala medier mot årets julvärd – för att hon är muslim

Trots att hon tagit illa vid sig av kritiken och hoten så tar hon det med ro i dag under Melodifestivalen och är inte så orolig.

– Nej det känns jättelugnt, SVT har varit helt fantastiska. Det har alltid varit någon som är med och det har aldrig känts otryggt. Jag har ju någon person som glider runt och har lite koll på mig tydligen. Så det känns rätt cool. Det är inget jag tänkt på eller oroat mig för, säger hon till Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

LINDA HELLUM
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro