ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hot mot konståkningsföreningar i Landskrona – styckad kanin hittad

Åsa Larsson · 7 Dec 2013
Uppdaterad 7 Dec 2013

Ledare i två konståkningsföreningar i Landskrona har utsatts för hot samt skadegörelse och i veckan upptäcktes en familjs kanin utan huvud.

klar

Artikellänk är kopierad

Styrelsemedlemmar i Landskronas två konståkningsföreningar har under hösten fått ta emot ett flertal hot. 

– Första brevet hittade jag i min brevlåda i september, precis när vi hade börjat vår skridskoskola. Det stod att jag skulle lämna styrelsen, annars skulle mina barn mördas, säger Pauline Kronvall, kassör i GF Idrott konståkning till Helsingborgs Dagblad.

Hon har därefter fått ytterligare två obehagliga hotbrev med likalydande innehåll.

Även två styrelsemedlemmar i den andra föreningen, Landskrona konståkning och sportklubb, har utsatts för skadegörelse och inbrott. En av dem satte upp ett säkerhetssystem och i veckan aktiverades larmet varvid mannen såg en man på cykel försvinna iväg.

På morgonen upptäcktes familjens kanin med ”avhugget huvud, kapade ben och urgröpt innanmäte”. Enligt HD bedömer polisen att det är skador tillfogade av en människa.

– Det här är så grymt. Jag förstår inte hur man kan göra så mot ett djur. Att krossa en ruta på en bil och göra inbrott kan jag tänka mig att människor är kapabla till, men att stycka en kanin? säger kvinnan i familjen till tidningen.

Polisen rubricerar händelsen som djurplågeri. Det är oklart vem som ligger bakom de olika händelserna och om de har något samband men i de båda föreningarna har det under hösten uppstått kontroverser.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro