ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hot riktades mot Härnösand: Nu förstärks polisnärvaron

Hugo Ewald · 10 Jun 2017
Uppdaterad 10 Jun 2017
Härnösand.

Härnösand. Foto: Fredrik Sandberg/TT


Ett sms med hot riktade mot Härnösands centrum mottogs under fredagen. Polis har därför idag förstärkt sin närvaro i stadens centrum.

klar

Artikellänk är kopierad

Ett sms med hot riktade mot centrala Härnösand skickades till flera olika mottagare under fredagen från ett oregistrerat kontantkort. Eftersom meddelandet skickades från ett oregistrerat kontantkort har polis ännu inte kunnat spåra vem som skickat meddelandet, rapporterar Sundsvalls tidning.

– Det är svårbedömt och svårt att utreda. Men vi gör vårt bästa för att utreda det så mycket som möjligt. Vi håller på med informationsinhämtning och jobbar brett i detta, säger Anderz Ohlsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen till tidningen.

I nuläget utreds händelsen som förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Det utreds inte som någon form av terrorhot enligt polisen, som inte heller vill säga om privatpersoner bör vara oroliga.

– Det är jättesvårt att säga eftersom det är svårt göra en adekvat bedömning. Folk ska leva som vanligt men vara uppmärksam vid stora folksamlingar och om något är avvikande.

LÄS MER
Fler poliser säger upp sig: "Uppenbart att myndigheten är oförmögen att hantera våra löner"
klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro