ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hotade med skolmassaker – får gå kvar på skolan

Johan Wikén · 15 Okt 2015
Uppdaterad 15 Okt 2015
Hotet kom i ett mejl i februari förra året.

Hotet kom i ett mejl i februari förra året. Foto: TT


Studenten hotade med en skolmassaker på högskolan i Stockholm – och dömdes till fängelse. Men skolledningen får inte porta studenten från utbildningen.

klar

Artikellänk är kopierad

I februari i fjol fick Södertörns högskola ett mejl med rubriken: ”Dags att sätta Södertörn och Sverige på kartan på allvar”. Därefter listades 16 kända skolmassakrer och hur många som dött i dessa. Mejlet avslutades med ett datum för ”massakern på Södertörns högskola” följt av ”xx döda”.

Det visade sig vara en student på högskolan som var avsändare. Han stängdes av från undervisningen med omedelbar verkan. Tingsrätten dömde honom till tre månaders fängelse för massakerhotet och flera andra olaga hot.

LÄS MER: Näthataren hotade Irena med ”kniv i feministfitta” – frias av hovrätten

Skolledningen vid Södertörns högskola anmälde även händelsen till Högskolans avskiljandenämnd och ville att studenten skulle portas permanent från utbildningen. Men nu har nämnden beslutat att han har rätt att gå kvar på högskolan – trots att andra elever och personal känt obehag.

De skriver i sitt beslut att de ”inte kan finna att hoten utgör sådan allvarlig brottslighet som krävs för ett avskiljande”.

►LÄS MER: Hot riktat mot studenter i Lund

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro