ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hotar med att strypa el och vatten till NSA

Tomas Lundin · 12 Feb 2014
Uppdaterad 12 Feb 2014
Hotar med att strypa el och vatten till NSA Flygbild över NSA-högkvarteret i Fort Meade.

Hotar med att strypa el och vatten till NSA Flygbild över NSA-högkvarteret i Fort Meade. Foto: TT


USA:s kritiserade spionorgan NSA skulle få det väldigt svårt att fortsätta sin verksamhet om ett nytt lagförslag träder i kraft.

klar

Artikellänk är kopierad

Åtta republikanska politiker i delstaten Maryland vill göra det möjligt att strypa el och vatten till myndighetens högkvarter, som ligger i staten. 

Lagen skulle innebära att delstaten förbjuds delta i alla aktiviteter som hjälper NSA att spionera på amerikanerna. Domstolar ska kunna bortse från bevis som framkommit genom övervakning och universitet ska hindras från forskningssamarbeten med NSA.

– Jag vill att Maryland ska stå med ryggen mot folket med en sköld, inte vänd mot den med ett svärd, säger Michael Smigiel, en av delegaterna bakom förslaget i ett pressmeddelande.

Konservativa organisationer som Tenth Amendment Center, som jobbar för att den amerikanska konstitutionen från 1776 ska följas till punkt och pricka, har bidragit till lagförslaget. Flera andra stater har tagit fram liknande lagförslag.

I Maryland ska tjänstemän som bryter mot den föreslagna lagen och hjälper NSA kunna straffas med upp till ett års fängelse, enligt Fox News.LÄS MER:Tusentals sajter slår tillbaka mot övervakning

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro