ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hotell förbjuder cyklister med tights: Framhäver fula valkar”

Filip Häggberg · 15 Apr 2016
Uppdaterad 15 Apr 2016
Cyklister måste svida om om de ska vara välkomna på hotellets café.

Cyklister måste svida om om de ska vara välkomna på hotellets café. Foto: Alamy


Ett hotell på Nya Zeeland har börjat förbjuda cyklister att komma in med tights på caféet. Anledningen är att det framhäver för mycket av kroppen. Det är olämpligt och fult”, säger en delägare.

klar

Artikellänk är kopierad

Utanför hotellet har delägaren Mike Sounders satt upp en skylt med texten ”Cykeln är ett vackert föremål men Lycra skulle aldrig ha uppfunnits. Inga Lycra-shorts är tillåtna”, skriver The Guardian.

Lycra-shorts är en variant av tights som vanligen används av cyklister, som nu alltså inte är välkommet på hotellets café. Mike Sounders vill höja standarden på klädkoden.

– Det här ska vara en mötesplats för familjer och kompisgäng. Många av våra gäster är äldre eller barn och de behöver inte se så mycket detaljer av någons kropp, säger han till The Guardian.

Ordföranden för cykelklubben Pegasus Cyckling tycker inte att hotellet visar förståelse för cyklisterna.

– Jag tycker att det visar på okunskap. De har uppenbarligen aldrig varit intresserade av att cykla och se vackra landskap, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro