ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hotell med känsla av New York – eller?

Johan Kellman Larsson · 29 Sep 2011
Uppdaterad 29 Sep 2011

Det nya New York-hotellet” på Kungsgatan öppnar i helgen. Metro fick en exklusiv förhandsvisning på ”Scandic Grand Central”.

klar

Artikellänk är kopierad

Metros reporter försöker fånga den rätta känslan, men det går så där, faktiskt.
Metros reporter försöker fånga den rätta känslan, men det går så där, faktiskt.Foto: Urban Brådhe
Prisvärt, betyg 4 av 5 – 1 795 riksdaler för ett standardrum på 15 kvadratmeter känns saftigt. Men det är klart, vi befinner oss inte på ett taskigt väghotell i Ljusdal, utan i en byggnad uppförd 1883 – före detta ”Lundbergska Palatset” – i ett av Stockholms mest attraktiva områden. Plus: trådlöst internet.
Prisvärt, betyg 4 av 5 – 1 795 riksdaler för ett standardrum på 15 kvadratmeter känns saftigt. Men det är klart, vi befinner oss inte på ett taskigt väghotell i Ljusdal, utan i en byggnad uppförd 1883 – före detta ”Lundbergska Palatset” – i ett av Stockholms mest attraktiva områden. Plus: trådlöst internet.Foto: Urban Brådhe
Inredning, betyg 2 av 5 – Just möblemanget, åtminstone i hotellfoajén, känns faktiskt rätt New Yorkigt – vad tusan det nu betyder. Inredningen i de 391 rummen är framtagen av prestigebyrån Koncept och har en avskalad industriell känsla över sig. Trevligt – men inget spektakulärt.
Inredning, betyg 2 av 5 – Just möblemanget, åtminstone i hotellfoajén, känns faktiskt rätt New Yorkigt – vad tusan det nu betyder. Inredningen i de 391 rummen är framtagen av prestigebyrån Koncept och har en avskalad industriell känsla över sig. Trevligt – men inget spektakulärt.Foto: Urban Brådhe
New York-känsla, betyg 2 av 5 – Man gör klart att hotellet ligger i ”downtown” Stockholm. Även ismaskinerna i korridoren och Vanity Fair  på rummet bidrar. Men den som vill spara en slant på att välja ”Grand Central” i stället för ”Waldorf Astoria” på Park Avenue – ”Det lär ju vara samma grej” – blir besvikna.
New York-känsla, betyg 2 av 5 – Man gör klart att hotellet ligger i ”downtown” Stockholm. Även ismaskinerna i korridoren och Vanity Fair  på rummet bidrar. Men den som vill spara en slant på att välja ”Grand Central” i stället för ”Waldorf Astoria” på Park Avenue – ”Det lär ju vara samma grej” – blir besvikna.Foto: Urban Brådhe
Foto: Urban Brådhe
Foto: Urban Brådhe
Foto: Urban Brådhe

Det nya ”New York-hotellet” i korsningen Kungsgatan/Vasagatan – ”Scandic Grand Central” – skulle lika gärna kunna heta ”Scandic Stockholm”.

Överallt ligger coffe table-böcker som skildrar huvudstaden, i lobbyn hänger ett massivt foto på Stockholmsprofilerna Shout Out Louds och i restaurangen kan du beställa korv från Kungsholmen. – Du har rätt. Inredningen är New York – men innehållet Stockholm, säger källarmästaren Samuel Laulajainen.

Precis som pr-folket bak­om nyöppnade Brooklyn Bar i Hornstull eller lobbygruppen ”Lower Ring Side” (en ordlek med Ringvägens ”bortre” del och Manhattans Lower East Side) har ”Scandic Grand Central” fattat att minsta koppling till ”The Big Apple” blivit en kommersiell genväg till det urbana paradiset. – Scandic genomgår just nu en varumärkesresa: från funktionellt till emotionellt. Det här hotellet är en del i den utvecklingen, säger Azize Ayhan, marknadsansvarig på ”Grand Central”.

Ambitionen är att hotellet även ska fungera som en ny attraktiv nöjesscen. – Coctailbaren är öppen till 02, och vi ordnar även akustiska spelningar, säger Samuel Laulajainen.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Kellman Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro