ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hotelligan skickar bluffakturor till advokat

Johan Mårtensson · 13 Okt 2013
Uppdaterad 14 Okt 2013

Ligan checkar in på lyxhotell, äter dyra middagar - och skickar fakturorna till Björn Rosengren. På ett år har advokaten utsatts för elva bedrägerier.

klar

Artikellänk är kopierad

Björn Rosengren på Björn Rosengren advokatbyrå med en del av de fakturor som skickats till advokatbyrån.
Björn Rosengren på Björn Rosengren advokatbyrå med en del av de fakturor som skickats till advokatbyrån.

– Det börjar bli ganska irriterande, säger han. Från flera av Skånes finaste restauranger och hotell har advokaten Björn Rosengren fått notor, trots att han inte ätit eller sovit där. Bedragarna utnyttjar hans bolag och lurar hotellägare och krögare. – På ett ställe åt de väldigt dyrt och fint innan de stal jackor från gäster och tömde hotellrummet på värdesaker. De har också beställt bland annat 10-20 helstekta grisar, säger Rosengren. Senast var det bröllopsartiklar för över 11 000 kronor som bedragarna köpt i hans namn. Snart är totaltnotan uppe i 100 000 kronor. Samtliga fakturor har gått bra att bestrida, men responsen från polisen har varit knapp. – Jag kan förstå att ärendena inte är högprioriterade, men det är klart att det är besvärligt att drabbas och jag undrar varför bedragarna valt att uppge just mitt företag från början. Det handlar nu om elva fullbordade fall och minst ett bedrägeriförsök, säger han. Niclas Nordström på Ängavallen utanför Vellinge fattade misstankar när ynglingarna bad honom skicka fakturan till Rosengrens bolag. – Jag ringde upp honom och försökte sedan hålla dem kvar. Men polisen dröjde och missade öppet mål, säger han. Bedragarna har ofta uppträtt med fullständiga namn. Två av namnen tillhör unga skåningar med långa belastningsregister. I minst ett fall flydde gärningsmännen i en bil som visar sig tillhöra en person med företag som enligt hemsidan ska skydda mot just bedragare.

Polisen: Vi kan inte trolla med knäna

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro