ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hovet dementerar att kungens fastigheter kan bli boende för flyktingar

Niklas Sandberg · 11 Nov 2015
Uppdaterad 11 Nov 2015
Kungen öppnar alltså inte upp för flyktingar.

Kungen öppnar alltså inte upp för flyktingar. Foto: TT


Efter uppgifterna om att hovet kan komma att öppna upp sina fastigheter för flyktingar dementerar hovet nyheterna.

klar

Artikellänk är kopierad

Bostadssituationen är svår för flyktingar och tidigare har regeringen sagt att Sverige inte kan garantera alla flyktingar tak över huvudet.

Under onsdagen berättade Dagens Nyheter att kungen öppnade upp för möjligheten att använda hovets fastigheter till asylboenden.

– Kungafamiljen följer och är otroligt engagerad i den här frågan. Utifrån den situation som är så vill det ju till att många hjälper till på olika sätt och det har även kungafamiljen gjort genom att stötta etablerade organisationer som enkom arbetar med flyktingfrågan, säger Margareta Thorgren, informationschef på hovet till Dagens Nyheter.

Hon anser att eventuella initiativ bör komma från Statens fastighetsverk som formellt äger slotten. Om SFV kommer med ett förslag på en fastighet som kungen disponerar så kommer hovet att diskutera detta.

– Då skulle vi ta upp och diskutera det, ja, säger Margareta Thorgren till DN.

Men en kort stund senare dementerar Margareta Thorgren uppgifterna om att hovets fastigheter kan bli aktuella som flyktingboenden. 

– Nej, det är inget som har varit aktuellt. Och kommer heller inte bli aktuellt i nutid. Det stämmer helt enkelt inte, säger Margareta Thorgren till Expressen. 

LÄS MER: Hovet: Nu är det okej att dua kungen

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro