ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hovexperterna: Det här ska lillprinsen heta

Anna Åslund · 20 Apr 2016
Uppdaterad 20 Apr 2016

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia blev under tisdagskvällen föräldrar till en liten son. Nu pågår vilda spekulationer om vad prinsen ska heta.

klar

Artikellänk är kopierad

Hovexperten Sten Hedman tycker att det är svårt att spekulera vad den nyfödde prinsen ska heta. "De har ju en benägenhet att vilja överraska", säger han.
Hovexperten Sten Hedman tycker att det är svårt att spekulera vad den nyfödde prinsen ska heta. "De har ju en benägenhet att vilja överraska", säger han.

Klockan 18.28 på tisdagskvällen blev prins Carl Philip och Sofia föräldrar för första gången. Inte förrän imorgon, torsdag, kommer kungen att avslöja vad den lilla prinsen ska heta men redan nu är gissningarna många. Enligt hovexperten Sten Hedman är det svårt att veta om paret kommer att gå på tradition eller hitta på något eget. 

– De har ju en benägenhet att vilja överraska, inte minst Victoria när hon döpte Estelle. Sofia kanske också hittar på något roligt, säger han. 

►LÄS MER: Tvinga inte på Oscar ett kön – låt lillprinsen definiera sig själv istället

Sten Hedman har dock några gissningar relaterade till personer som finns eller har funnits i parets närhet. 

– Jag har två namn som jag tippar på, Bertil eller Erik. Sofias pappa heter ju Erik så det blir efter morfar i sådana fall. Bertil är efter prins Bertil som stod Carl Philip väldigt nära. Traditionens makt är fortfarande ganska stor i kungahuset, säger Sten Hedman.  

Johanna Lejon, reporter på Svensk damtidning, tänker i liknande banor. 

– Vi på Svensk damtidning tror på Bertil i andranamn och Erik i förnamn eller andranamn. Sedan tror vi att det skulle kunna bli ett Carl-namn också, vi tittade på Carl Johan när prins Oscar skulle födas, säger Johanna Lejon. 

Hon tror att de traditionsenliga namnen kanske håller på att försvinna lite med tanke på att både kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine har gått på namn som inte har en sådan stark kunglig klang. 

►LÄS MER: Se prinsessan Madeleines egna bilder från familjens semester

– En bubblare skulle kunna vara Eugen, men vi vet ju inte vad det kommer att bli. Det skulle kunna bli något högst personligt, vi har blivit tagna på sängen förut. 

Under tisdagskvällens presskonferens avslöjade prins Carl Philip att bebisen vägde 3595 gram och var 49 centimeter lång. Liksom sin svåger prins Daniel konstaderade även prinsen att kvinnor som föder barn är "en urkraft". 

– Det var otroligt känslosamt och det är beundransvärt vad ni kvinnor går igenom, säger prinsen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Åslund
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro