ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hovrätten ändrar friande dom: fängelse för barnvåldtäkten i Kumla

Clarence Frenker · 27 Jun 2014
Uppdaterad 27 Jun 2014

Tre män friades i februari för grov våldtäkt mot en 14-årig flicka i Kumla. Nu river hovrätten upp domarna för två av männen och dömer en av dem till fyra års fängelse och den andra till ungdomsvård i ett år för grov våldtäkt mot barn.

klar

Artikellänk är kopierad

I februari friades tre män i Örebro tingsrätt för barnvåldäkt på en 14-årig flicka i Kumla. Enligt rätten ansågs det inte bevisat att två av dem begått sexuella handlingar mot flickan, bland annat med motiveringen att det fanns flera män i lägenheten vid tillfället och att det rådde oklarheter kring vem som gjort vad.

Fallet överklagades av flickans advokat och efter att förhandlingarna inleddes den 10 juni river Göta hovrätt nu upp domarna för två av männen.

En 21-årig man döms till fängelse i fyra år och en 18-årig man till sluten ungdomsvård i ett år för grov våldtäkt mot barn.

Enligt Hovrätten är det utrett att flickan under den aktuella kvällen utsatts för sexuella handlingar ”av flera av de närvarande männen”. Hovrätten slår också fast att detta varit syfte med att förmå flickan att följa med till lägenheten där det inträffade.

Dock anser man att det inte går att bevisa att männen agerat i samförstånd men man konstaterar att flickans berättelse och stödbevisning styrker att de gjort sig skyldiga till sexuella övergrepp.

Enligt hovrätten har männens utsago ingen trovärdighet då de ”lämnat motstridiga och osäkra uppgifter” och kan ha ”intresse av att lägga skulden på annan än dem själva”.

För den tredje mannen står tingsrättsdomen fast.

De båda männen döms också att betala 141666 kronor i skadestånd till flickan.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro