ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Hovrätten fastställer Sarfos dom – döms för våldtäkt mot barn

Filip Häggberg · 28 Aug 2018
Uppdaterad 28 Aug 2018
Kingsley Sarfo avskedades av Malmö FF efter tingsrättsdomen i juni.

Kingsley Sarfo avskedades av Malmö FF efter tingsrättsdomen i juni. Foto: IBL


Kingsley Sarfo dömdes i juni till två år och åtta månaders fängelse för två fall av våldtäkt mot barn, men överklagade. I dag kom hovrätten med sin dom, och de går på samma linje som tingsrätten.

klar

Artikellänk är kopierad

Den förre Sirius- och Malmö FF-spelaren Kingsley Sarfo, 23 år, dömdes för två fall av våldtäkt mot barn av tingsrättentidigare i sommar. Förutom två år och åtta månader i fängelse dömdes Sarfo också till tio års utvisning ur Sverige.

Men domen överklagades till hovrätten. Sarfo erkänner att han haft sexuellt umgänge med den då 14-åriga flickan, men hävdar att han inte visste om att hon var under 15 år. 23-åringen påstår också att det ska ha skett vid andra tidpunkter än vad åklagarsidan påstår.

Tingsrätten kunde dock, via gamla konversationer på sociala medier, visa att flickan skrivit till Sarfo att hon just fyllt 14.

I dag fastställdes domen av hovrätten och Sarfos straff, två år och åtta månader i fängelse och tio års utvisning kvarstår.

– Uppgifterna från de nya vittnena i hovrätten är inte oförenliga med vad flickan berättat och lämnar inget utrymme för tvivel att de haft samlag på det sätt hon berättat, säger hovrättsrådet Bob Nilsson Hjorth i en kommentar.

Sarfo fick sparken från sin dåvarande klubb Malmö FF när han dömdes i tingsrätten.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro