ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Howlin' Pelle: Jag är bra i sängen”

Emma Björkman · 25 Okt 2012
Uppdaterad 25 Okt 2012
Howlin' Pelle: ”Jag är bra i sängen”

Howlin' Pelle: ”Jag är bra i sängen” Foto: Urban Brådhe


The Hives är ett av banden som inviger Friends Arena i Solna. Sångaren Howlin’”Pelle Almqvist väljer snälla frågor – med ett undantag. ”Jag känner inte att jag behöver bevisa något, jag är internationell rockstjärna och alla vet att det är det tuffaste som finns”, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

– Ni kommer att få se oss i fantastiska nya kläder – svartvita mariachikostymer. Vi ska spela två egna låtar. Det har varit annonser inför invigningen och det är tydligt att de andra svenska stjärnorna har blivit nervösa över att vi ska spela. Första veckan stod det The Hives högst upp på annonsen, sedan Roxette och Tomas Ledin. Andra veckan hade väl Roxette ringt och klagat för då stod det Roxette, The Hives och Tomas Ledin. Tredje veckan hade väl Tomas Ledin i sin tur klagat för då stod det Tomas Ledin, Roxette och The Hives. Vi funderar på om vi ska ringa in nu så att sista annonsen blir med vårt namn högst upp.Vad kommer vi få se av The Hives på invigningen av Friends Arena?

– Det går framåt. Vi har fått kontakt med en kvinna som utbildat sig till klassisk skulptör i Florens. Det är på banan men det är en rätt lång process. Statyer görs ofta i sten men jag är orolig för alla material där en gammal högstadienemesis kan såga huvudet av en. Man får tänka på att alla inte älskar en. Hur går det med era statyer i Fagersta? 

– Ja, det ska man ju ha någon gång. Om det finns en potentiell mamma med i bilden? Ja, det finns det. Drömmer du om ett familjeliv?

– En gång var vi på en fransk festival där Johnny Depp och Vanessa Paradis var med sina barn. De hade ett säkerhetsteam och festivalen hade ett säkerhetsteam och ändå lyckades en tjej nästla sig in i vår loge. Jag tror att hon testade om det gick. Då gav vi henne ett glas champagne som pris och skålade för ett lyckat inbrott.Vad är det galnaste ett fan har gjort för att få träffa dig?

– Lite lugnare skulle jag kunna säga. Men i övrig ganska lik. Det är få tillfällen i vanliga Pelles liv när det passar sig att skrika och hoppa upp och ner. Men ibland när jag är på fest kan jag bli gapig och gåpåig. Det kanske triggas av alkohol. På vilka sätt skiljer sig privata Pelle från ”Howlin’” Pelle? 

The Hives har fått stämningsansökningar från The Cardigans, Timbuktu och The Ark. Innebär det att en duett med Nina Persson är utesluten för alltid? – Man ska aldrig säga aldrig men jag skulle säga att chansen är jävligt minimal. Jag är mer förbannad på hur osnyggt de har skött situationen. Vi är inte lika intresserade som The Cardigans av att snacka skit om folk i medierna. En gång i tiden har vi varit kompisar så man vet inte vad som händer i framtiden. 

– Jag tycker att höjdpunkten är att vår karriär har varat så pass mycket längre än andra rockbands karriärer. Det bästa är att vi har hållit oss på en extremt hög nivå trots allt som hänt med musikindustrin och att vi är populära trots att vi inte släpper skivor så ofta. Vilken är höjdpunkten hittills under The Hives karriär?

– Jag är oerhört snäll och romantisk. Jag är snygg också om jag får säga det själv. Och jag är bra i sängen. Vem min tjej är? Nästa fråga. Om hon är offentlig? Nej, det skulle jag inte säga. Vad är bäst med att vara tillsammans med dig?

– Vi ska ut på turné och är bokade till september nästa år. Vi har en hel del grymma låtar så vi hoppas att vi kan göra en ny skiva lite snabbare nästa gång. Det beror väl i och för sig på om någon stämmer oss. Hur ser framtiden ut för The Hives?

– Antingen käkar jag middag med någon kompis eller kollar på tv. Om man inte har varit hemma på ett tag är det lyxigt att kunna se två avsnitt av en tv-serie på rad på tv.Vad gör du en helt vanlig tisdagskväll när The Hives inte är ute på turné?

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro