ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

HSB struntar i bullret i familjens lägenhet

Arne Wirén · 8 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Karim Mnasser och sonen Elliot störs av trafiken utanför sovrummet. HSB vill inte fixa bullerskyddande fönster.
Karim Mnasser och sonen Elliot störs av trafiken utanför sovrummet. HSB vill inte fixa bullerskyddande fönster.Foto: Mattias Holgersson

Det är ett sådant buller från gatan att Karim Mnasser och sonen Elliot inte kan sova i sov-rummet. De tvingas bädda på bäddsoffan i vardags-rummet varje kväll. Ingen sa något om bullret när han köpte lägenheten vid Trollesundsvägen i Bandhagen för drygt ett år sedan.– Det var en söndageftermiddag och inte så mycket trafik. Men när jag flyttat in började det. Jag har två busshållplatser utanför fönstret och de börjar köra redan kvart i fem på morgonen.Karim kontaktade HSB, men fick svaret att de inget kan göra. Då ringde han till miljöförvaltningen och fick veta att HSB i snart tio år haft möjlighet att lösa problemet.– Redan i slutet av 90-talet konstaterade vi att den här fastigheten är en av de som har mer än 65 decibel i dygnsmedelvärde utanför fönstret och vi erbjöd bullerskyddsbidrag till nya fönster. Men fastighetsägaren har inte antagit erbjudandet, säger Jarmo Riihinen, avdelningsingenjör på miljöförvaltningen.Enligt ett tio år gammalt riksdagsbeslut ska ingen tvingas stå ut med ett sådant buller och efter Karims påtryckningar har nu HSB tvingats agera. Men nu är kommunens pengar till bidrag tillfälligt slut och man måste vänta minst ett år. Den ansvarige förvaltaren på HSB har semester och ingen annan på HSB har velat kommentera. Karim är besviken.– De är så stora att de kan göra hur de vill. Själv måste man följa en massa regler som bostadsrättsinnehavare, men de behöver inte ens respektera riksdagsbeslut.

klar

Artikellänk är kopierad

Arne Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro