ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

HTC Desire HD skapar inget större habegär

Jonas Ryberg · 24 Nov 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

HTC Desire HD 
  Pris: Cirka 5 600 kronor.Mått: 123 mm x 68 mm x 12 mm.Vikt: 164 gram. Skärm: 4,3 tum med upplösningen 480 x 800 pixlar.Processor: 1 Ghz.RAM Minne: 768 megabyte.Minne för att lagra på 1,5 gigabyte.Kortplats: Micro SD.Kamera: 8 megapixel med autofokus.Videoinspelning: 720p HD.
HTC Desire HD Pris: Cirka 5 600 kronor.Mått: 123 mm x 68 mm x 12 mm.Vikt: 164 gram. Skärm: 4,3 tum med upplösningen 480 x 800 pixlar.Processor: 1 Ghz.RAM Minne: 768 megabyte.Minne för att lagra på 1,5 gigabyte.Kortplats: Micro SD.Kamera: 8 megapixel med autofokus.Videoinspelning: 720p HD.

HTC Desire HD är en charmig Android som inte sparar på krutet. Tyvärr dras intrycket ner rejält på grund av brist på uthållighet.

4 saker vi gillar med HTC Desire HD

1. Skärmen – Givetvis är skärmen ett dragplåster. Trots att upplösningen inte är högre än i föregångaren Desire så imponerar storleken. Stor skärm gör det helt enkelt lättare att se vad som händer.

2. Bygget – HTC Desire HD saknar det klassiska löstagbara bakstycket. I stället stoppas batteri, minneskort och simkort in bakom luckor. Det ger stabilitet och kvalitetskänsla åt telefonen.

3. Apparna och tilläggen – HTC har valt fina appar, som twitterklienten Seesmic, som förinstallerade på mobilen. Dessutom har HTC sitt Sense system som skal ovanpå Android med bra kopplingar till Facebook.

4. Flash – Flash kräver ordentligt med kraft. Men det är skönt att surfa med en mobil som faktiskt visar webben som utvecklaren tänkt sig den. Desire HD fixar till exempel SVT:s filmklipp direkt i webbläsaren.

Kommentar: "Gigantisk skärm charmar"

När små billiga Androidtelefoner översvämmar marknaden går HTC åt andra hållet.

Taiwanesernas senaste, Desire HD, är gigantisk. Med en skärm på 4,3 tum slår den det mesta i mobilväg.

Det är svårt att inte charmas av den stora skärmen trots att varken upplösningen eller kontrasten egentligen är något att skryta över.  

Telefonen är utrustad med en stark processor och känns kvick i menyer och appar. Dessutom ritar den upp webbsidor snabbt.

Allt det här godiset har dock en baksida. Det är en utmaning att få batteriet i Desire HD att räcka en dag mellan laddningarna även om telefonen inte används allt för flitigt.

Även kameran är en besvikelse. Trots att den har fått en sensor på hela åtta megapixlar får den betraktas som högst medioker.

Bilderna blir lätt överexponerade, särskilt om fotolampan används.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Ryberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro