ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

HTC knappar in på Apple i mobilkriget

Olle Agebro · 4 Maj 2011
Uppdaterad 4 Maj 2011

Den taiwanesiska mobiltelefontillverkaren har efter första kvartalet 2011 redovisat en tredubbel försäljningsökning jämfört med samma kvartal 2010.

klar

Artikellänk är kopierad

Med 9,7 miljoner sålda mobiltelefoner knappar HTC raskt in på Apple som sålde omkring 16 miljoner Iphones under sitt första kvartal. Iphone säljs fortfarande i hög takt, men försäljningen ökade ”bara” med 113 procent jämfört med samma kvartal 2010.

- Det är svårt att säga om HTC någonsin kommer att sälja mer än Apple, men Android har redan gått om Iphone. HTC har gjort en fantastisk resa, från att för tio år sedan bara sköta tillverkningen åt andra aktörer till att bli en av de största med sina egna produkter, säger Jonas Ryberg, chefredaktör på tidningen Mobil.

Enligt en rapport från analysföretaget IDC har HTC numera 7,1 procent av smartphonemarknaden, och nu satsar HTC allt mer på tjänster kopplade till deras telefoner.

- HTC breddar sig, de lanserar en filmtjänst till sommaren och satsar även på spel. Svårigheten för tillverkare av Android-telefoner är att hitta ett sätt att skilja sig från konkurrenterna, därför blir det viktigare med sådana här kringtjänster, säger Jonas Ryberg, chefredaktör på tidningen Mobil.

klar

Artikellänk är kopierad

Olle Agebro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro