ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Huawei Ascend D – snabbast på marknaden

Aron Andersson · 27 Feb 2012
Uppdaterad 27 Feb 2012

Nu vill Huawei bli störst på mobilmarknaden. Lanserar en värstingmobil som ska vara snabbare än alla andra.

klar

Artikellänk är kopierad

I vanliga fall brukar kinesiska Huawei tävla med Ericsson om att få bygga ut mobilnäten världen över. Men nu vill företaget även tävla med Apple om vanliga konsumenter.

På årliga Mobile world congress, MWC, i Barcelona har Huawei lanserat mobilen Ascend D som har specifikationer i toppklass. Mobilen har en fyrkärnig processor på 1,5 GHz och är enligt Huawei den snabbaste mobilen på marknaden. Den kommer med senaste Android och är dessutom tydligt inriktad på att vara snäppet vassare än Iphone 4S.

Skärmen, som med 4,5 tum är en hel tum större än på Apples flaggskepp, har dessutom högre pixeltäthet, något som konkurrenterna vanligtvis saknar. På Ascend D får det plats 330 pixlar på varje tum.

Mobilen kommer däremot inte att använda 4G-nätet utan vanliga 3G-nätet. Priset är ännu inte bestämt, men på pressträffen förklarade Huawei att telefonen ska vara billigare än konkurrenterna.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro