ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Hugg av tjuvens hand så minskar stölderna"

Metro.se · 12 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Svensk skolchef försvarar sharialagarna

klar

Artikellänk är kopierad

Om man hugger av handen på den som stjäl så minskar stölderna. Om man avrättar den som är sexuellt otrogen minskar antalet äktenskapsbrott. Det är två sanningar som Kamal Moubadder, före detta skolchef för den muslimska friskolan Al-Mustafa-skolan i Järfälla, levererar i boken "40 frågor om islam", skriver Dagens Nyheter. I dag är han en av två delägare i den bolag som äger samma skola.

Utdrag ur boken "40 frågor om islam"

"Det är uppenbart att vissa som får höra talas om att hugga handen av en tjuv tycker att det är omänskligt att göra så. Men om man ska bedöma en lag måste man se på den i ljuset av dess effekter på samhället, inte på vilka intryck den kan ge."

"Faktum är att de som dödas vid väpnade rån tillsammans med de tjuvar som handhuggs i de länder som tillämpar islamiska Shari’a är anmärk-ningsvärt mindre än de som dödas av väpnade rån i länder som tillämpar andra "världsliga" lagar. Inte en enda incident har under de denaste tio åren rapporterats från t.ex. Saudi Arabien , medan hundra tals incidenter rapporteras dagligen i U. S. A."

"Nu ska man inte tro att alla otrogna i dagens samhälle kommer att dömas till döden så snart is-lam tillämpas. Nej, man kan faktiskt räkna med att ingen, eller ytterst få män och kvinnor, kommer att vara otrogna när samhället antar denna restriktiva lag."

klar

Artikellänk är kopierad

Metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro