ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hugh Jackman i prestigefull roll

Stockholm TT Spektra · 2 Jan 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Nästa år gör Wolverine comeback. Men denna gång är det utan de andra superhjältarna i X-Men. Den här gången handlar det enbart om vargmannen med knivar i händerna. - Det blir en film som utspelas före X-Men-filmerna. Det finns väldigt mycket mer att berätta om den här karaktären, säger Hugh Jackman. Det är tänkt att inspelningen av "Wolverine" ska starta någon gång under det kommande året. Exakt när vet Jackman ännu inte. Han har nämligen en annan jätteproduktion att också jobba med - ett stort episkt drama i regi Baz Luhrmann. Jackman spelar mot Nicole Kidman i en roll som Russell Crowe egentligen skulle ha gjort. - Vi bygger upp en hel 20-talsstad långt uppe i ödemarken i norra Australien, berättar Jackman. Under de närmaste månaderna kommer han att förekomma flitigt på de svenska biograferna. Nu syns han i Christopher Nolans drama "The prestige", som hade premiär på juldagen, och i februari är det svensk premiär för Darren Aronofskys "The Fountain". "The prestige" handlar om två konkurrerande trollkarlar (den andre spelas av Christian Bale) i det sena 1800-talets London. De tävlar om vem som gör de bästa tricken och de konkurrerar om samma kvinna (Scarlett Johansson). Och förberedelserna inför inspelningen har gjort tvåbarnspappan Jackman extra populär hemma. - Jag lärde mig en del enklare trolleritrick, så nu behöver jag aldrig mer hyra in clowner eller andra underhållare när barnen fyller år. Nu kan jag själv trolla för dom, säger han och demonstrerar ett trick med att få en liten kula försvinna när han för handen över den. Han hyser en djup beundran för Nolan (som tidigare regisserat "Memento" och "Batman returns") och säger: - Hans filmer kan se komplicerade ut på ytan, men det finns inget komplicerat med honom när han jobbar. Han vet alltid exakt vad han vill.

Bildtext 1: Hugh Jackman, 38, har gjort stor succé som Wolverine i "X-men"-filmerna. Nu är han aktuell i "The prestige", som hade biopremiär i helgen.

Foto: Jason Decrow/Scanpix

Bildtext 2: Hugh Jackman spelar mot Scarlett Johansson i "The prestige".

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro