ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hugo, 3, dog – nu samlar pappan in pengar till andra sjuka barn

MARIT SUNDBERG · 3 Mar 2016
Uppdaterad 3 Mar 2016
Hugo och pappa Magnus Törnqvist fikar i garaget.

Hugo och pappa Magnus Törnqvist fikar i garaget. Foto: Privat


Treåriga Hugo avled i sviterna av en obotlig hudsjukdom. Lagom till hans födelsedag startar pappa Magnus Törnqvist en insamling för att förverkliga sjuka barns drömmar. Det är så viktigt att skapa glada minnen”, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo föddes den 8 mars 2011. Efter några månader fick han diagnosen EB, Junktional Epidermolysis Bullosa Herlitz, vilket är en ovanlig genetisk sjukdom som gör huden ytterst känslig för skador. Barn med diagnosen kallas för fjärilsbarn eftersom de är så ömtåliga och Hugo var tvungen att ha bandage över hela kroppen. 

– Han tålde inte tryck. Hudlagren satt inte ihop, om det skavde blev det blåsor, säger pappa Magnus Törnqvist. 

Hugo älskade maskiner, framför allt lastbilar. Ibland hade han ”lastbilstittarfrukostar” tillsammans med sin pappa. 

I maj 2014 somnade han in hemma i sin säng. Hjärtat orkade inte längre eftersom kroppen gick på högvarv för att läka alla sår. 

Förra året samlade Magnus Törnqvist in 232 632 kronor till stiftelsen Min stora dag, som förverkligar önskedrömmar för barn och unga med svåra sjukdomar och diagnoser i Sverige. Och lagom till Hugos födelsedag i år – då han skulle ha fyllt fem år – startar han en ny insamling via Facebook. 

– Jag vet vad Min stora dag gör för de här här barnen som har det så svårt. Det är så pass viktigt att de har något att se fram emot och att de får skapa glada minnen tillsammans med sina föräldrar. De får komma bort från sjukhuset och alla tråkigheter för en dag och vara som alla andra, säger Magnus Törnqvist.

Han tror att roliga upplevelser påverkar hälsotillståndet på ett bra sätt. 

– Man ser en sådan skillnad i ansiktet på barnen när de är med om de här grejerna. Jag tror att det har en positiv inverkan rent fysiskt. Kroppen mår bra av den här glädjen. 

LÄS MER: My, 5 månader, lider av okänd sjukdom – familjen vädjar om hjälp

klar

Artikellänk är kopierad

MARIT SUNDBERG
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro