ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Huliganer drogar sig för slagsmål

METRO-TT · 22 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
I helgen drabbade flera supportergupper samman. I kväll är det högriskmatch på Råsunda. 

I helgen drabbade flera supportergupper samman. I kväll är det högriskmatch på Råsunda.  Foto: Fredrik Persson/scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Fler inom huligankulturen drogar sig. Kokain och amfetamin är vanligast.– De fungerar både smärtlindrande och aggresivitetshöjande, säger Hans Rudolfsson, supporterpolis. Problemsupportrarna, som anser att slagsmål hör till fotbollskulturen, har flyttat fram positionerna.

På flera platser i landet har fotbollssupportrar under helgen stämt träff för att slåss. I samband med supporterslagsmålen hittar polisen allt oftare amfetamin och kokain, både i pulverform och när de testar gripna personer. – Det är ett utbrett problem, framför allt används det i partysyfte.

Samtidigt kryper supportervåldet allt längre ner i åldrarna i och med att så kallade babyfirmor bildats.– Helt klart finns droger med i ganska tidig ålder. De ser ju många gånger upp till de äldre killarna och använder de mycket narkotika så vill de kanske också testa det, säger Hans Rudolfsson.

Den ökande droganvändningen kan också bidra till att andra kriminella element, som ser att de kan tjäna en hacka, dras till risksupportergrupperingarna.

Här slogs de i helgen

klar

Artikellänk är kopierad

METRO-TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro