ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Hultqvist kritiserar Ryssland: “Sprider falsk information

Valerie Kaspersen · 3 Aug 2018
Uppdaterad 3 Aug 2018
Även Finland har kritiserat uttalandet från den ryska försvarsministern.

Även Finland har kritiserat uttalandet från den ryska försvarsministern. Foto: Wikimedia commons/ Frankie Fouganthin/ Government of Russia


Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist kritiserar den ryske kollegan Sergej Sjojgu för att sprida falsk information, rapporterar Sveriges Radio.

klar

Artikellänk är kopierad

Förra veckan anklagade Rysslands försvarsminister Sergej Sjojgu Sverige och Finland för att ha ingått i ett avtal med Nato som ska ha gett försvarsalliansen tillgång till ländernas luftrum och territorialvatten. I utbyte ska Sverige och Norge ha få delta i krigsövningar och använda Natos vapensystem.

Men nu slår Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist (S) tillbaka. Påståendet är felaktigt, säger han.

– Det som beskrivs från den ryske försvarsministerns sida är felaktigt. Nato har inte obegränsat tillträde till vare sig finskt eller svenskt territorialvatten och luftrum. Det krävs särskilt tillstånd för varje statsfartyg eller statsluftfartyg som ska komma in på vårt territorium, säger han till SR.

LÄS MER
Ryssland utvisar svensk diplomat

Finland kritiserade Sjojgus uttalande redan förra veckan och hänvisade till att det inte finns något avtal mellan Nato, Sverige och Finland, men att det däremot finns en så kallad avsiktsförklaring mellan USA, Sverige och Finland.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro