ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hummerfångst under klubban

metro · 23 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Årets första hummerfångst såldes på fiskauktionen i Göteborg. De allra första lådorna såldes av Henrik Johansson, i mitten med tre kronor på kepsen.

Årets första hummerfångst såldes på fiskauktionen i Göteborg. De allra första lådorna såldes av Henrik Johansson, i mitten med tre kronor på kepsen. Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Premiären avklarad.

Tidigt på tisdagsmorgonen såldes de första humrarna på fiskeauktionen i Göteborg.Högsta priset blev 1 170 kronor kilot.

Det var bara drygt hälften av det pris som första dagens auktion betingade i fjol. Men då var tillgången betydligt sämre.Tisdagens priser på upp till 1 170 kronor gällde för de svenska humrarna. I år fanns även danskfiskade humrar med som är några hundringar billigare.

Ola Nyström på företaget Leröy Allt i fisk i Göteborg köpte på tisdagsmorgonen fem, sex kilo av årets hummerfångst för drygt en tusenlapp kilot.Premiär är premiär, priserna kommer att sjunka framöver.- Förhoppningsvis med minst 50 procent, säger Ola Nyström till TT.Humrarna som Nyström ropade in säljer han vidare till restauranger i Göteborg och Stockholm.- Det är till de finare restaurangerna som de går. De hamnar ju inte på någon lunchkrog. . .

Numera är det inte så många premiärer kvar för fisket.- Kräftpremiären togs ju bort för många år sedan, nu finns den väl bara för hummer och surströmming, säger Ola Nyström, som efter att ha klarat av tisdagsmorgonens hummerinköp vände intresset mot sjötunga och andra fisksorter.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro