ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Humoristisk syn på musikhistoria

Caroline Engvall · 21 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Marie Ledin öppnar dörren till musik-Sverige

klar

Artikellänk är kopierad

Marie Ledin, som skrivit boken ”Min pappa hette Stikkan” tillsammans med Petter Karlsson.Varför ska man läsa er bok?– För att den är humo­ristisk och sorglig och sann. Boken i sig är ett stycke svensk musikhistoria eftersom pappa arbetade med artister som Ted Gärdestad, Lena Anders­son, Abba, Siw Malmkvist, Lill-Babs, Monica Zet­ter­lund och många, många fler.Vem vill du ska läsa din bok?– Alla som är en gnutta intresserade av sin samtid och som älskar musik.Vad läser du själv just nu?– ”Svensk maffia”, skrämmande läsning. Jag gillar den för att den är faktaspäckad och väldigt otäck i bemärkelsen att allt är sant.Vad har du annars på gång just nu?– Jag har precis jobbat färdigt med årets Polar­prisceremoni. Det har varit hur kul som helst, och nu släpper jag boken om pappa, också ett spännande arbete.

Veckans bästa pocket

Om maktspel och frosseri i lyx

Maktens kulisserBritt-Marie Mattsson(Pocketförlaget)Faller du för storpolitiska thrillrar i EU-miljö? Då är ­ut­rikesankaret Britt-Marie Mattssons Venedighistoria i pocketformat något för dig. Hennes ­huvud­person Sophie Moline är del av ett maktspel där hon kastas in i ett frosseri i lyx där vissa saker ­måste hållas hemliga. Intressanta kvinno­porträtt backstage Makten med stort M.

Man söker efter sin ryska fru

Den okända hustrunLeif Davidsen(Norstedts Pocket)Leif Davidsen är Danmarks motsvarighet till Jan Guillou, en tung journalist som i dag mest är känd för sina thrillrar. Davidsen kan sitt Ryssland, vilket märks. I ”Den okända hustrun” försvinner huvudpersonen Marcus ryska fru spårlöst under en kryssning, och det blir makens uppgift att söka rätt på henne och hennes sanna historia.

En helylle deckarstory

PersonskadaElsebeth Egholm(Månpocket)Tycker du om att läsa deckare som utspelar sig i hätsk redaktionsmiljö? Då är Elsebeth Egholm krimförfattaren för dig. I ”Personskada” låter hon journalisten Dicte bli insnurrad i en fördomshärva mot in­vandrare med en touch av trafficking. Möjligen skulle slutet kunna vara lite mer utdraget på ett fiffigt läskigt vis – annars en helylle deckarstory.

Kungakärlek som blev film

Den andra systern BoleynPhilippa Gregory(Damm) Kärlek, incest, mord – det är ingen slump att ”Den andra systern Boleyn” har blivit ­Holly­woodfilm (med Scarlett Johansson och Nathalie Portman i huvudrollerna). Philippa Gregorys engelska 1500-talsroman om förbjuden kungakärlek är helt klart veckans mest kärleksintrigsspäckade pockettips.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro