ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hund hade över 43 strumpor i magen

Åsa Larsson · 4 Sep 2014
Uppdaterad 4 Sep 2014
Här är maginnehållet – över 43 strumpor.

Här är maginnehållet – över 43 strumpor. Foto: AP Photo/DoveLewis Emergency Animal Hospital


Den stora grand danoisen gick runt och var riktigt ömklig och illamående – inte konstigt med tanke på vad veterinärerna hittade i hans mage.

klar

Artikellänk är kopierad

Röntgenbilderna visade en stor mängd "främmande material" i djurets kropp och efter två timmars operation kom resultatet. Den 3-åriga grand danoisen hade 43 och en halv strumpa i magen.

Dagen efter fick hunden åka hem igen. Det är oklart hur den mår nu och om den fortsatt med sin ovana, men den ska vara vid liv, skriver tidningen The Oregonian.

Fallet med den strumpätande hunden kan vara det märkligaste i sjukhusets historia, konstaterar Shawna Harch, talesperson för Dove Lewis akutsjukhus för djur i Portland, till The Oregonian.

Så konstigt att sjukhuset ställde upp i en tävling med fallet – och vann ett pris. Tävlingen heter "De åt VAD?" och avgjordes i februari. Segrare i tävlingen var fallet med en exotisk groda som ätit upp 30 dekorativa stenare i sitt terrarium.

AP Photo/DoveLewis Emergency Animal Hospital
AP Photo/DoveLewis Emergency Animal HospitalFoto: Röntgensbilden på hundens mage.
klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro