ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hund kastades ut från sjunde våningen – dog

Karolina Skoglund · 1 Sep 2014
Uppdaterad 1 Sep 2014

En hund dog efter ha kastats ut från ett bostadshus. Nu utreds brottet som misstänkt djurplågeri. 

klar

Artikellänk är kopierad

En hund kastades i slutet på juli ut från sjunde våningen i ett bostadshus i Johanneshov i Stockholm. Hunden levde när den landade på marken men dog efter några minuter. Polisen utreder nu djurplågeri och har ett vittne till händelsen. 

– Hunden ska enligt vittnet ha kastats ut genom balkongen. Men eftersom det var fler personer i lägenheten vid tidpunkten är det svårt att hitta bevis för vem det var som kastade ut den. Ägaren till hunden bor i lägenheten, säger Malin Palmqvist på Söderortspolisen. 

Rent teoretiskt skulle hunden, om det vittnet säger inte stämmer, ha kastat sig ut själv. Men enligt ett uttalande från en djurbeteendevetare har dock de allra flesta hundar stor respekt för höga höjder och kastar sig inte ut från sjunde våningen. Dessutom har hundar bättre syn i skymning än människor och djupseendet är så pass utvecklat att hundar undviker att hoppa från höjder som innebär fara.

Ingen person är i dagsläget misstänkt för brottet, uppger polisen. Hunden var en blandras av bland annat Jack Russel och var av okänd ålder. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro