ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hund larmade om överfall – polisen ryckte ut

Elinor Karlin · 13 Sep 2018
Uppdaterad 13 Sep 2018
Sprang runt med larmet i trädgården med mannen efter sig. Hunden på bilden är en annan hund.

Sprang runt med larmet i trädgården med mannen efter sig. Hunden på bilden är en annan hund. Foto: Unsplash


När ett överfallslarm utlöstes i Växjö ryckte flera polispatruller ut. Men istället för att mötas av banditer hittade de en busig hund – som lekte med larmet.

klar

Artikellänk är kopierad

På torsdagsmorgonen utlöstes ett överfallslarm hos en näringsidkare i Växjö. Någon hade tryckt flera gånger larmet och flera polispatruller ryckte ut. Men på adressen fanns inga banditer. Däremot en busig hund.

– På plats så visar det sig att det är näringsidkarens hund som har fått tag i larmet och sedan sprungit runt med detta i trädgården med mannen efter sig, säger Anna Göransson, presstalesperson polisregion syd.

Sällan det händer

Mannen bedrev sin verksamhet i hemmet och hade ett bärbart överfallslarm hemma. Larmet är litet och byggt för att vara lätt att trycka på i stressade situationer, men Anna Göransson menar ändå att det inte är så vanligt med falsklarm.  

– Det händer väldigt sällan. Ibland kommer man åt fel. Men jag har aldrig hört om tidigare att det ska ha varit en hund som har utlöst det hela, säger hon.

”Fungerade som det ‘skall'”

Att utlösa falsklarm är generellt både olagligt och straffbart, men det här larmet kommer inte att få några påföljder.

– Patrullen kunde lyckligtvis lämna platsen och de konstaterade att larmet fungerade som det “skall”, säger Anna Göransson.

klar

Artikellänk är kopierad

Elinor Karlin
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro