ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hund röstade i lokalval

Metro.se · 25 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Ägarinnan ville protestera mot lag – åtalas

klar

Artikellänk är kopierad

En vallhund registrerades som väljare i ett lokalval i Seattle. Hunden på bilden har inte gjort sig skyldig till något brott.
En vallhund registrerades som väljare i ett lokalval i Seattle. Hunden på bilden har inte gjort sig skyldig till något brott.Foto: Scanpix

DEMOKRATI. Skulle hundar inte kunna rösta? Pensionerade Seattle-bon Jane Balogh har lyckats bevisa motsatsen genom att registrera sin vallhundan Duncan som väljare, enligt Seattle Post-Intelligencer. Genom att sätta sitt telefonabbonemang i Duncan M. McDonalds namn och använda telefonräkningen som identifikation lyckades hon få sin hund godkänd som röstande i lokalvalet. Balogh riskerar nu att dömas till tio timmars samhällstjänst och böter på 250 dollar för falskt intygande enligt Seattle Post-Intelligencer. Den skyldiga säger att hon hittade på hysset för att protestera mot en lag som, i hennes tycke, gör det för lätt för icke-medborgare att rösta. Balogh märkte även ut ett av röstkuverten med ett tassavtryck.– Man borde kanske inte väcka en hund som sover, men vi kan helt enkelt inte låta hundar rösta, säger åklagaren Dan Satterberg säger till Seattle Post-Intelligencer.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro