ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hundar som biter varandra blodiga görs till underhållning

Karolina Skoglund · 17 Nov 2014
Uppdaterad 17 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Facebook
Facebook

Hundar som biter varandra blodiga ”för skojs skull”. Det är ämnet för en sida på Facebook – som de vägrar att ta bort, trots anmälningar.

Över sju tusen Facebookanvändare gillar en sida som kallas Dog Fighting på Facebook. På sidan läggs bilder och videos där hundar biter varandra blodiga upp. Nu har flera personer reagerat på sidan och anmält den till Facebook – som vägrar ta bort den.

Charlie Krüger från Svanesund är en av dessa. – Bilder och filmer på hundar som biter varandra blodiga läggs upp, och så säger Facebook att det är okej att den finns? säger han.

Både han och fyra vänner som alla anmält sidan har fått samma svar från Facebook:  ”Tack för att du tagit dig tid för att rapportera något du anser bryta mot våra gemenskapsregler. Det är sådana insatser som gör att Facebook kan vara en säker och välkomnande miljö. Vi har granskat sidan som du anmält som på grund av grova våldsskildringar och bedömt att den inte bryter mot våra gemenskapsregler” – Jag tycker att det är helt sjukt att de ens får visa. Lägger man ut en bild med för mycket hud tas den bort direkt. Men är det här okej? Jag tycker att det är sjukt att låta djur slåss såhär. Jag har egen hund och skulle aldrig någonsin tillåta det, säger  Charlie Krüger.

Metro har sökt Facebook . 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro