ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hundarna plågas när husse jobbar

John Lindblom · 2 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Allt fler anmäler arbetskamrater som sätter i system att låsa in sin hund i bilen under arbetstid.

Allt fler anmäler arbetskamrater som sätter i system att låsa in sin hund i bilen under arbetstid. Foto: SCANPIX


Arbetskamrater larmar om hundar på parkeringen

klar

Artikellänk är kopierad

Instängd i timmar i en stekhet bil utan en chans att komma ut – det ödet drabbar massor av hundar.

Bara i Stockholms län anmäls minst 150 förare till kommunernas djurskyddsinspektörer varje år för att de låser in sina hundar, visar en rundringning som Metro gjort. Allt fler anmäler arbetskamrater som sätter i system att låsa in sin hund i bilen under arbetstid. Bara den senaste veckan har Stockholms stads djurskydds­inspektörer fått in fyra anmälningar om djurplågeri på företagsparkeringar.

Längre än tre timmar i sträck får inte hunden vistas inlåst i bil.  Är temperaturen 25 grader eller mer får djuren över huvud taget inte lämnas kvar i bilar. Så sent som i lördags dog en hund efter att ha suttit inlåst i drygt 90 minuter i en bil vid Charlottenbergs köpcentrum i Värmland. Ute var det cirka 25 grader, vilket betyder att det sannolikt var 60–80 grader varmt inne i kupén. – Organen börjar koka, säger veterinären Ulrich Ohm, som tog hand om den döende cairnterriern, till norska tidningen Dagbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro