ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hunden Iggy dog i terrordådet på Drottninggatan

Linnéa Borgert · 10 Apr 2017
Uppdaterad 10 Apr 2017
Hunden Iggy dog i fredagens terrordåd.

Hunden Iggy dog i fredagens terrordåd. Foto: "Hundar utan hem".


Fyra människor har bekräftats döda efter fredagens terrordåd i Stockholm. Bland offren fanns också adoptivhunden Iggy, berättar organisationen "Hundar utan hem" på Facebook.

klar

Artikellänk är kopierad

I ett känslosamt inlägg på Facebook skriver ”Hundar utan hem” om sorgen, rapporter SVT Nyheter. Organisationen hjälpte Iggy att hitta ett hem, efter att han kom till Sverige från Dublin 2012.

”I sitt nya hem fick Iggy allt det vi önskade för honom. En familj som älskade honom, gav honom trygghet, omsorg och kärlek i överflöd”, skriver de på Facebook.

På Drottninggatan har adoptivhunden Iggy fått en egen minnesplats.

”Terror och våld kommer så obehagligt nära när det drabbar människor på en plats som man ofta besöker. Fyra människor varav ett barn miste livet och i detta fall även en hund. Medmänniskor har lämnat så fina blommor, hundgodis och annat för att hedra minnet efter Iggy – en hund, människans absolut bästa vän och en älskad familjemedlem”, skriver organisationen.

Vidare skriver de att familjen ber om att få vara i fred för att kunna bearbeta sorgen efter sin älskade hund.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnéa Borgert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro