ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hunden Oscar svältes till döds – nu döms hans husse

Linnea Carlén · 28 Sep 2015
Uppdaterad 28 Sep 2015
Det här är den sista bilden som togs på rottweilern Oscar, som vansköttes så till den grad att han avled på väg till veterinärklinik.

Det här är den sista bilden som togs på rottweilern Oscar, som vansköttes så till den grad att han avled på väg till veterinärklinik. Foto: RSPCA (England & Wales)


Rottweilern Oscar vägde bara 17,5 kg, en tredjedel av sin rätta vikt, och var i ett sådant utmärglat tillstånd när han hittades att han senare avled på väg till veterinären. Nu döms hans ägare för vanvården.

klar

Artikellänk är kopierad

Rottweilern var bara skinn och ben när han omhändertogs av djurvårdare efter ett larm förra julen.

Enligt inspektör Callum vid RSPCA, Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals, en organisation som hjälper utsatta djur i England och Wales, som fann Oscar ska han även ha haft en allvarlig hudsjukdom som innebar att pälsen antingen var tunn eller helt saknades på vissa ställen, skriver brittiska Express.

► LÄS MER: Här bodde 25 hundar i mörker och avföring

– Synen av stackars Oscar var hjärtskärande – han var bara skinn och ben, säger han enligt Express.

Han var så utmärglad han fick bäras till inspektörens van för att sedan köras i illfart till veterinären. Den stackars rottweilern var dock så svag att han avled på väg dit.

– Du kan inte låta bli att tänka ”Om de bara kallat oss dit tidigare”. Det kunde ha varit så annorlunda, vilket är så sorgligt. Det var ett fruktansvärt, grymt sätt att dö på, säger Callum.

► LÄS MER: Hjältehunden Zappo räddade sovande familj

Hans ägare har tidigare erkänt sig skyldig till att ha orsakat hunden onödigt lidande. I veckan dömdes han till 20 veckors fängelse. Han har även belagts med förbud att äga djur.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro