ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hunden råkade springa med på halvmaran – kom sjua

Malin Hansson · 26 Jan 2016
Uppdaterad 26 Jan 2016
Hunden råkade springa med på halvmaran – kom sjua Tvåårige Ludvine beskrivs av sin ägare som lat – sprang 2,2 mil på en och en halv timme.

Hunden råkade springa med på halvmaran – kom sjua Tvåårige Ludvine beskrivs av sin ägare som lat – sprang 2,2 mil på en och en halv timme. Foto: WeRunHuntsville/G Gelmis & J Armstrong


För många tar ett lopp flera månader att träna inför. Men för en hund i Alabama, USA, var det en både spontan och enkel match. En halvmara och 1 timme och 36 minuter senare slutade hon på sjundeplats.

klar

Artikellänk är kopierad

Den tvååriga hunden Ludvine har blivit internetsstjärna sedan hon hoppade in i ett halvmarathon i Alabama, USA, skriver Runners World.

En lördagsförmiddag smet hunden ut från sin ägares trädgård och bestämde sig för att ansluta till löpargruppen. I början trodde nog de flesta att hon bara ville springa med en liten stund men energin höll i sig.

–Varje gång jag trodde hon hade tröttnat och gått tillbaka hem så hörde jag henne komma tillbaka. Hon sprang förbi mig och sprang ifatt de ledande löparna, berättar en av löparna till Runners World.

►LÄS MER: Se bilderna från ön där katterna har tagit över

Foto: WeRunHuntsville/G Gelmis & J Armstrong

I början av loppet låg Ludvine länge hack i häl på de fyra första löparna. 

– Hon sprang före oss, jag trodde att jag skulle snubbla över henne, säger personen som vann loppet.

Till löparnas stora förvåning tröttnade han aldrig utan tog sig hel vägen till mål. Men den som var mest förvånad var hundens ägare.

– Hon är lugn och vänlig, det är svårt att tro att hon sprungit ett halvmarathon för egentligen är hon väldigt lat, säger ägaren till Runnes’s World.

Nu har Ludvine en medalj som bevis för presationen och till nästa år ryktas det om att löparen som kommer på sjundeplats kommer att få en speciell "hundutmärkelse".   

►LÄS MER: Hunden Tillie får hederspris efter hjälteinsats

Foto: WeRunHuntsville/G Gelmis & J Armstrong
klar

Artikellänk är kopierad

Malin Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro