ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Hunden Storm räddade hjort som höll på att drunkna – hyllas nu som en hjälte

Hugo Ewald · 19 Jul 2017
Uppdaterad 19 Jul 2017

När hundägaren Mark Freeley under söndagen vandrade längs stranden på Long Island i New York hoppade hans golden retriever-hund plötsligt ner i vattnet. Tillbaka kom den med ett hjort som höll på att drunkna, och som tack vara Storm kunde räddas.

klar

Artikellänk är kopierad

Under söndagen runt åtta-tiden på morgonen vandrade amerikanska Mark Freeley längs Port Jefferson Harbor på Long Island. Med sig hade han sin golden retriever-hund Storm.

Plötsligt hoppade Storm i vattnet och började simma efter något. I en video som Mark senare kom att lägga upp på Facebook och som sedan dess blivit viral syns Storm simma tillbaka till stranden med något storm i sitt mun. Det stora Storm hade med sig var inget mindre än en hjort.

”Storm bara hoppade i vattnet och började simma efter hjorten, tog tag i den och började simma tillbaka”, säger Freeley till kanalen CBS.

Väl i säkerhet la sig Storm ned bredvid hjorten och började buffa lite på den, som för att se till att det mådde bra. Storm hyllas nu på sociala medier som en hjälte.

Freeley kontaktade experter, som tillsammans med Freeley försökte ta hand om hjorten. Då sprang hjorten tillbaka i vattnet men kunde till slut räddas för en andra gång.

Hjorten togs senare hand om. Det var täckt i fästningar och hade en ögonskada, men kommer att få återhämta sig innan den släppas fri igen, enligt CBS.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro