ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hundpassaren lät hundarna stekas till döds när hon shoppade

Tomas Lundin · 29 Jan 2015
Uppdaterad 29 Jan 2015

Foto: All Over Press/Arkiv


Husdjurspassaren passaren lät sex hundar dö i en varm bil när hon var och handlade. – Hennes beteende efter brottet motiverades av skam och panik, säger domaren.

klar

Artikellänk är kopierad

I maj 2013 berättade Emma Paulsen gråtande för poliser, journalister och hundägare att de sex hundar hon blivit anlitad att passa hade stulits eller rymt från hennes bil och försvunnit efter att de varit ute och lekt i parken, skriver Vancouver Sun . Hundarna hade hittats döda i ett dike.

Det tog en vecka innan hundpassarens lögn avslöjades. Paulsen erkände att hon lämnat de sex hundarna i bilen när hon gick in och handlade på varuhuset Costco i kanadensiska Richmond.

Under den 40 minuter långa shoppingturen bakades hundarna till döds i den stekheta bilen. Bland de hundar som dog fanns även passarens egen hund Salty. 

I slutet av rättegången, där många av hundägarna fanns på åhörarläktaren, dömdes kvinnan till sex månaders fängelse och böter på runt 80 000 kronor. Hundägarna jublade när domaren förkunnade domen. 

Även om Emma Paulsen inte menat att hundarna skulle dö var hennes beteende oansvarigt, inte minst när hon upprepade sin lögn och till och med hjälpte till i sökandet efter dem, menar domaren. 

Kvinnan får också tio års förbud mot att äga djur och livstids förbud mot att ta hand om andras.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro