ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hundratal i protester – vill rädda lindarna

Tobias Andersson Åkerblom · 22 Okt 2012
Uppdaterad 22 Okt 2012

2400 personer har gått med i en Facebook-grupp för att rädda lindarna. I går samlades ett hundratal för en minnesstund för de tre träd som kommunen hittills huggit ner.

klar

Artikellänk är kopierad

Ett hundratal personer samlades i går eftermiddag på Vasagatan i en minnesceremoni för de tre lindar som kommunen fällde där förra veckan. 

– De ska göra om och göra bättre, och möta oss medborgare i en dialog, säger arrangören Lotta Lundberg.

Efter att Metro för en vecka sedan rapporterade att träden på Vasagatan skulle fällas har en folkstorm växt till sig. Lotta Lundberg, 39, bor själv i Vasastan och startade på måndagen tillsammans med Li May Kim Östlund en Facebookgrupp som nu har över 2000 medlemmar. På söndagen samlades de i protest mot planerna.

– Vi har inte sovit på flera nätter som vi har läst på, säger Lotta Lundberg. 

På plats fanns arborister som klättrade i träden med rep för att visa att de höll. 

– Rapporten som har getts till kommunen är oriktig. Det finns håligheter i träden, men det gör det i alla träd. Det är som ärr på våra kroppar, säger Dan Crawford, arborist på Trädspecialisterna i Väst. 

Kommunen beviljade fällningen på fredagen – men om de ska hantera överklagan kan det dröja innan träden försvinner. Flera har redan överklagat och på söndagen samlade arrangörerna in namnunderskrifter i protest – och delade ut blanketter för att överklaga. Patricia Bergenhem, 40, är en av dem som ska göra det. Hon besöker ofta gatan med sina barn och tycker att Göteborg borde måna om de vackra platser som finns kvar i staden – speciellt de gamla alléerna.   

– Jag blir rent ut sagt jäkligt besviken på beslutsfattarna, säger hon.

I går kväll hade nära 400 personer skrivit på namninsamlingen, uppger Lotta Lundberg. I dag planerar kommunen även att påbörja arbetet med att fälla lindarna på Linnégatan –  men mejlade   på kvällen innan Lotta Lundberg och bad om ett möte.

– Eftersom park- och natur vill träffa oss så hoppas jag att de inte kommer såga någonting, säger hon.

Foto: Tobias Andersson Åkerblom
klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro