ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hundratals dansade genom Malmö

Tobias Andersson Åkerblom · 4 Jun 2012
Uppdaterad 4 Jun 2012
Nu funderar Christina Nilsson på att organisera fler ”dance walk”-träffar, kanske så ofta som varannan vecka. – Det tror jag, för önskemålen var många, säger hon.

Nu funderar Christina Nilsson på att organisera fler ”dance walk”-träffar, kanske så ofta som varannan vecka. – Det tror jag, för önskemålen var många, säger hon. Foto: Hanna Eliasson


Dance walk-febern har spritts över världen som en löpeld, och nu har den kommit till Malmö och resten av Sverige. Över 500 personer dansade i går från Gustav Adolfs torg till Folkets park.

klar

Artikellänk är kopierad

I går eftermiddag dansade, enligt arrangören, över 500 personer sig fram genom Malmö. Det fanns många olika stilar – som uppvärmningen med inhyrda Michael Jackson-dansare, den latinamerikanska dansen zouk, och arrangören Christina Nilssons egenutvecklade chakradans. Men de flesta dansade på sitt alldeles eget vis. – I allmänhet så studsade, hoppade och tjoades det ganska friskt, säger Christina Nilsson. 

Inspirationen kommer från den amerikanska NBC-reportern Ben Aaron, som för en dryg månad sedan såg en skön snubbe dansa nerför gatan, och hakade på. En vän till Christina bestämde sig för att sprida flugan till Sverige, genom att dra i gång ett event på Facebook för Göteborg. Sedan växte det som en snöboll – förutom Göteborg och Malmö arrangerades i går ”dance walk” även i Stockholm, Skellefteå, Luleå och Sundsvall. Svenska dansare har synts i NBC:s videor, då de har uppmärksammat att fenomenet spritt sig över hela världen.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro