ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hundratals fick dansfeber i Göteborg

Tobias Andersson Åkerblom · 4 Jun 2012
Uppdaterad 4 Jun 2012
Hundratals fick dansfeber i Göteborg Anna Wahlgren och Ellinor Hjertsson gjorde sällskap med hundratals andra på Götaplatsen och skakade loss tillsammans med resten av Sverige.

Hundratals fick dansfeber i Göteborg Anna Wahlgren och Ellinor Hjertsson gjorde sällskap med hundratals andra på Götaplatsen och skakade loss tillsammans med resten av Sverige. Foto: Lena Garnold


klar

Artikellänk är kopierad

Dance walk-febern har spritts över världen som en löpeld, och nu har den kommit till Göteborg och resten av Sverige. Innan hbtq-paraden intog Avenyn släppte ett hundratal människor loss på Götaplatsen. 

I går eftermiddag dansade ett hundratal människor sig fram på Götaplatsen i takt till dansmusik som pumpades ut från en bil med diskokula på taket.

Siv Thuresdotter, som arrangerade gatudansen, stod på en bänk tillsammans med två andra och plockade äpplen, grävde med spade och gjorde elefantdansen.  – Jag hade ju aldrig kunnat drömma om att det skulle bli så här stort, säger hon. 

Inspirationen kommer från den amerikanska NBC-reportern Ben Aaron, som för en dryg månad sedan såg en skön snubbe dansa nerför gatan, och hakade på. Siv bestämde sig för att sprida flugan till Sverige, genom att dra i gång ett event på Facebook med sina vänner. Sedan växte det som en snöboll – förutom i Göteborg arrangerades det i går ”dance walk” även i Malmö, Stockholm, Skellefteå, Luleå och Sundsvall. Hon har även blivit kontaktad av NBC, som har uppmärksammat att fenomenet spritt sig över hela världen.

Eftersom dansen krockade med hbtq-paraden kunde de inte få polistillstånd för att röra sig bort från Götaplatsen, men Siv siktar på att göra ”dance walk” till ett årligt arrangemang – och att de ska få dansa fritt genom stan. – Jag skulle ju gärna vilja ”dancewalka” ner för hela Avenyn, ett stort gäng, det hade ju varit hur häftigt som helst, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro