ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hundratals körde för fort”

David Baas · 14 Jul 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Metros reportageteam gav sig ut på semestertrafikerade vägar – och blev omkörda av hundratals fortkörare.

Metros reportageteam gav sig ut på semestertrafikerade vägar – och blev omkörda av hundratals fortkörare. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Se upp för fartdårar i sommartrafiken. Metro körde enligt hastighetsbegränsningen på två semestervägar och blev trots det förbiblåsta av hundratals fordon. – Vissa verkar anse att hastighetsgränser är till för att överskridas, säger Bengt Lind på trafikpolisen i Södertörn. Metros reportageteam gav sig ut i en hyfsat lugn eftermiddagstrafik på två vägsträckor i Stockholmsområdet som ofta trafikeras av semesterfirare. Bilen kördes lika fort som hastighetsbegränsningen tillät, men trots det blåste hundratals bilar, lastbilar och motorcyklar förbi Metros lagliga ekipage. På E4/E20 från Södertälje till City körde 96 fordon för fort. På E18 från City till Norrtälje tyckte hela 109 trafikanter att hastighetsbegränsningen var för lågt satt. Under sommaren kommer trafikpolisen att ha färre trafikkontroller än i vanliga fall. Däremot finns det fartkameror på de mest olycksdrabbade vägarna.

klar

Artikellänk är kopierad

David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro