ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hundratals personer demonstrerade för att Nour och Mohammed skulle få stanna

Hugo Ewald · 23 Mar 2015
Uppdaterad 23 Mar 2015
Nour, näst längst till vänster på bilden.

Nour, näst längst till vänster på bilden. Foto: Grästorps kommun/privat


Igår demonstrerade närmare femhundra personer i Grästorp för att Nour och Mohammed El Safh tillsammans med sin familj skulle få stanna i Sverige där de bott i elva år. Trots att de har hela sina liv i Sverige riskerar de att utvisas.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro har tidigare skrivit om 11-åriga Mohammed, som är född och uppvuxen i Sverige, och 15-åriga Nour som i elva år bott i Sverige. Trots att de och deras familj bott i Sverige i elva år, och har hela sina liv här, har deras ansökningar och uppehållstillstånd nekats.

Detta har lett till en stor kampanj som syftar till att låta Nour, Mohammed och deras familj få stanna i Sverige. Kampanjen har idag närmare 1 600 gilla-markeringar på Facebook, och har samlat in hundratals namnunderskrifter. Till och med kommunstyrelsens ordförande i Grästorp, Kent Larsson, har uttalat sitt stöd för att familjen ska få stanna.

►LÄS MER: Mohammed, 11, önskade sig uppehållstillstånd i julklapp – nu ska han utvisas

”Alla är vi lika upprörda och chockade över Migrationsverkets beslut. Det är omöjligt att förstå och rimmar inte alls med FN:s barnkonvention. Jag är stolt över det engagemang för familjen som visas på skolan och i hela samhället.”, skriver han på Grästorps kommuns Facebook-sida.

Igår hölls en demonstration i Grästorp till stöd för familjen, och ungefär femhundra personer marscherade med trummor och facklor i en marsch som avslutades med tal i centrala Grästorp. –  Det landet jag tycker om, det landet jag har växt upp i, det landet jag har mina nära och kära i, det landet jag vill dö i. Det landet vill inte ha mig, sa Nour som själv höll ett tal.

När Metro Når Nour och hennes far är de överväldigade över allt stöd de har fått från sina medmänniskor i Grästorp. – Efter elva år här känner man att det är många som vill att man ska stanna kvar här. Det är roligt, säger Nours pappa.

Nour själv berättar att hon blev chockad när hon insåg hur många som faktiskt kom på demonstrationen. – Det känns underbart att så många stöttar mig och min familj och kom till demonstrationen. Det var både folk jag känner och folk jag inte känner, säger Nour till Metro.

Nour berättar att Migrationsverket precis öppnat ett nytt ärende, och hon är hoppfull att hon och hennes familj ska få stanna i Sverige. – Jag kan inte göra något annat än att vänta, men jag fårstöd från mina vänner. Det säger saker som att det kommer att fungera och det kommer att gå. Och jag tror på det.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro