ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Hundratusentals kronor står på spel när Overwatch intar Dreamhack

· 26 Nov 2016
Uppdaterad 26 Nov 2016
Joonas “zappis” Alakurtti.

Joonas “zappis” Alakurtti. Foto: Simon Engstrand/Metro


Ninjas in Pyjamas kämpar om stora summor på Dreamhack Winter. På lördagen ska det inte bara avgöras vilka som tar hem stålarna, utan också första Dreamhack-titeln någonsin i Overwatch. "Vi borde ta oss till final och vinna rubbet", säger Joonas “zappis Alakurtti till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Blizzards spelsatsning Overwatch har tagit  världen med storm och i år arrangeras för första gången en turnering för spelet på Dreamhack Winter. En av spelarna på plats har rest från andra sidan Bottenhavet, finske  Joonas "zappis" Alakurtti.

–  Det är fantastiskt att se spelet få så mycket  utrymme. Overwatch har enorm potential att bli en stor e-sport, så att organisationer som Dreamhack och även ELEAGUE satsar på detta är riktigt bra för scenen. Det är roligt att spela på den här typen av turneringar, helt grymt att få vara här som spelare.

LÄS MER
Oförutsägbar sista dag på Dreamhack Winter

Zappis och hans finska lagkamrater rankas som  ett av världens bästa lag. Truppens kärna har lirat tillsammans ända sedan spelets BETA-stadie och för några månader sedan värvades de till svenska storklubben Ninjas in Pyjamas.

– De ger oss lön och nu kan vi helt och hållet  fokusera på spelandet. De hjälper oss med scheman för vår träning och har lokaler som vi kan bootcampa på när vi vill.

Ninjas in Pyjamas är i främst kända för sitt  lag i Counter-Strike: Global Offensive, men har tidigare också satsat på Dota2 och League of Legends. Men nu är det alltså Overwatch man siktar in sig på.

– Allting som CS:GO-laget får, får vi också.  Att NiP stöttar oss är en av anledningarna  till att vi lyckas så bra, de möjliggör för oss att bara få fokusera på våran grej.

LÄS MER
SMASH-bröderna tar Dreamhack med storm

Zappis och hans mannar har goda chanser att  vinna på första pris på Dreamhack och isåfall ta hem 280 000 kronor. Än så länge ser det bra ut då laget vann gruppspelet med två raka vinster - och internt finns det självförtroende.

– Vi borde ta oss till final och vinna rubbet.  Det kom nyligen en uppdatering till spelet som var mycket till vår fördel. Flera av de andra lagen har dessutom gjort spelarbyte, så de kan vara lite skakiga.

Vad tror du om framtiden för laget? 

– Vi har en riktigt stark lina och personligen  ser jag inga svagheter hos våra spelare. Så vi tänker bara fortsätta tillsammans och utveckla vårt lagspel.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro