ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hundvakt kapade lägenhet – hyrde ut till sex familjer

Johan Mårtensson · 5 Dec 2013
Uppdaterad 5 Dec 2013

För att hunden skulle känna sig hemma fick hundvakten låna lägenheten i Malmö. Men hon nöjde sig inte med det. I stället kapade hon bostaden och hyrde ut den i andra hand till sex olika familjer.

klar

Artikellänk är kopierad

Hunden på bilden har inte med saken att göra.
Hunden på bilden har inte med saken att göra.Foto: TT Bild

I god tro anlitade den 32-åriga matten en bekant som hundvakt när hon behövde vårda en sjuk släkting. Ett förtroende som hundvakten missbrukade å det grövsta. Snart fanns lägenheten utannonserad på Blocket, och flera intressenter nappade. Tre månadshyror krävde hundvakten i förskott, liksom särskild deposition för möbler. Och samtliga hyreskontrakt skrev hon i 32-åringens namn. Inom loppet av en vecka hade hundvakten lurat till sig över 100 000 kronor.

Vid Malmö tingsrätt döms kvinnan nu för bedrägeri. Totalt blåste hon sex olika familjer som betalat höga förskottshyror men tvingats vända med flyttlassen när de skulle hämta ut nyckeln till trerumslägenheten. Hon döms även för snatteri i en livsmedelsaffär. Straffet blir villkorlig dom och dagsböter.

Lägenhetsinnehavaren uppgav under rättegången att hon mått psykiskt dåligt av det inträffade och att hon känner sig rädd.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro