ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Hundvalpen Kokito fick flyga som handbagage – dog

Björn Berglund · 14 Mar 2018
Uppdaterad 14 Mar 2018
Den franska bulldogvalpen överlevde inte flygresan.

Den franska bulldogvalpen överlevde inte flygresan. Foto: IBL


När Catelina Robledo och hennes dotter skulle flyga mellan Houston och New York tog de sin hundvalp Kokito med sig. Men på planet tvingades de att stuva valpen som handbagage i facket ovanför sätet. När de landade tre timmar senare var den död.

klar

Artikellänk är kopierad

Robledo, som reste med sin 11-åriga dotter och sin nyfödda bebis, hade betalat motsvarande 1 600 kronor extra för att få ta med sig den franska bulldogvalpen ombord.

Men när de satt sig kom en flygvärdinna och tvingade dem att placera transportburen med hunden i det stängda bagagefacket. Familjen försökte protestera och fick medhåll av flera medpassagerare, men flygvärdinnan gav sig inte, rapporterar NBC News.

– Vi var väldigt oroliga. Han skällde i mitten av resan och det var mycket turbulens så vi kunde inte nå honom, säger dottern Sophia Ceballos till tv-kanalen.

När planet landat på La Guardia-flygplatsen i New York och Robledo skulle titta till sin hund upptäckte hon till sin fasa att den dött under resan. Medpassageraren Maggie Gremminger fann Robledo chockad och gråtande på golvet.

– Man kunde se hur hon höll i hunden och att den inte rörde sig, säger hon till NBC.

I ett uttalande ber flygbolaget United Airlines om ursäkt och lovar att se till att liknande händelser inte inträffar i framtiden. Det är inte klarlagt varför hunden dog under flygningen, men bolaget har erbjudit familjen att betala för en obduktion, rapporterar CNN.

klar

Artikellänk är kopierad

Björn Berglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro