ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hungriga monsterkaniner äter på parkerade bilar

Gustaf Eriksson · 19 Feb 2013
Uppdaterad 19 Feb 2013

Vandalism, stöld – och hungriga kaniner. Vakterna på Denvers flygplats i Colorado har fått ett gnagande problem i knät. Lösningen kan vara rävkiss.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Youtube

Denvers internationella flygplats i Colorado, USA, är omgiven av präriemark. Den ogästvänliga terrängen får mängder av kaniner att söka sig till flygplatsens parkering för att värma sig i bilarna. Det rapporterar Los Angeles Times. 

När kaninerna tagit sig in i bilarna upptäcker det att materialet som används för att isolera elkablar är smaskigt. Enligt Los Angeles Times kan kaninerna orsaka skador för tusentals dollar på en enda bil. 

Varje månad tar djurskyddspersonal hand om hundratals kaniner. Angriparna avslöjas av päls-spår som de lämnar efter sig. 

Myndigheterna ska nu förbättra stängslen runt parkeringen och bygga sittpinnar för kaninätande hökar och örnar. Till de mer udda lösningarna hör att smörja in kablarna med rävurin, för att skrämma bort djuren.  – Urin från rovdjur är ett bra bekämpningsmedel, säger Wiley Faris, som jobbar på en bilverkstad i närheten, till Los Angeles Times.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro