ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hur fläskigt som helst

Jonas Cullberg · 9 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Urban Brådhe

ALBUMAKTUELLA – Jag var väldigt trött på det fläskiga soundet när vi gjorde förra skivan, men den här fick bli hur pompös som helst, säger Ola Salo.

I morgon, en månad innan de äntrar scenen på schlager-EM i Helsingfors, släpper The Ark sitt nya album ”Prayer for the weekend”. Bandet är tillbaka i den pampiga glamrocken, med stråkar, blås och körer, efter att ha växlat in på ett mer minimalistiskt spår med förra skivan ”State of the Ark”. – Den här gången var ambitionen att göra en skiva där The Ark verkligen får låta som The Ark, säger Ola Salo.

Skivan har en ljudbild som passar för de stora arenorna. Är det nu ni ska slå igenom på allvar ute i Europa? – Vi har inte haft någon sådan målsättning med skivan. Musikaliskt var vi ju ett arenaband redan innan vi hade någon publik över huvud taget, säger Ola Salo.

Men läget är nu bättre än någonsin för The Ark att nå en europeisk storpublik. De räknas till segerfavoriterna i Helsingfors, även om Ola Salo verkar vilja hålla förväntningarna nere. – Vi ska åtminstone försöka se till att inte placera oss så dåligt att Sverige behöver kvala nästa gång, säger han. Före schlager-EM ska The Ark ut och Nordenturné. Spelningar i resten av Europa och i USA är också på gång.

Ni har synts i allt från ”Bingolotto” till Melodifestivalen. Finns det en gräns för hur folkliga The Ark vill vara?– Gränsen går vid att vi aldrig skulle kompromissa med vårt uttryck. Men vi har heller aldrig varit intresserade av att synas i ”rätt” sammanhang. Vår coolhet består i att vi alltid gör vår egen grej.

Hur har ni resonerat kring att vara med i MQ:s reklamkampanj? – Förut fanns det ju tv-kanaler som visade musikvideor, men i dag visar MTV bara killar som slår sig på pungen. Att ha en reklamsnutt ute som påminner så mycket som möjligt om en musikvideo blir ett sätt för oss att synas.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cullberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro