ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hur lycklig blir du av din mobiltelefon?

metro · 11 Mar 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

Anna Caracolias – Mobilentreprenör

klar

Artikellänk är kopierad

Och inte blev jag årets mäktigaste kvinna i år heller! Nej, jag är förstås inte så väldigt förvånad. Det finns inte så många mobilentreprenörer på listan. Faktiskt inga.

Och det är väl bara att inse, det kommer att dröja länge innan mina mobila insatser platsar där. Typ aldrig. Annat var det på Mobile World Congress i Barcelona.

Efter många besök på mässan hänförs jag fortfarande över hur mycket fokus som hamnar på mobilvärlden, på företagen och på människorna. På de nya prylarna och tillämpningarna. Även att det rapporteras så utförligt i svensk media.

Ericsson bjöd på en imponerande show i sin hall. De svenska mobilföretagen, både stora och små, var fler än någonsin tidigare, även om alla inte ställde ut.     

Fast jag måste ändå erkänna, det finns så många andra intressanta företeelser att studera. Hur tjuvarna produktutvecklat sedan året innan. Människors jakt på gratis mat, öl och cava. Hur en katalansk stad helt plötsligt känns helt internationell.

Att man träffar så många svenska personer man försökt boka möten med i månader i Sverige. Att folk som knappt känner varandra kamperar ihop i små, sunkiga lägenheter. Och förstås maktspelet.

Vem får vara key note speaker, vem spenderar mest pengar på montrar, vem visar de coolaste prylarna, vem får uppmärksamheten? 

Jag kan bara le när jag tänker på hur ”mäktigaste-listan” skulle se ut på MWC. Den skulle sannolikt vara raka motsatsen till Veckans Affärers lista – bara mobilfolk och inga kvinnor. I varje fall väldigt få kvinnor.

Sportlovet tillbringade jag i södra Polen, närmare bestämt i Zakopane. Efter många sommarbesök blev det till slut skidåkning i de vackra Tatrasbergen. Yrkesskadad som jag är letar jag mobila tjänster var jag än befinner mig. Jag fotar skyltar, reklamaffischer, mobilbutiker, kollar appar, SMS-tjänster, surfar på lokala sajter.

Men Zakopane, och även Krakow, är den totala motsatsen till Barcelona. Under en veckas tid såg jag inte ett spår av mobila tjänster.

Sen kan man ju undra hur lycklig man blir av makt, listor eller av mobila tjänster för den delen. Under några minuter, en tidig morgon  på 1 987 meters höjd var jag världens lyckligaste kvinna. Och högst upp på Kasprowy Wierch fanns ingen mobiltäckning.

+ Unplugged Speeches på Spagettioperan Regina – strålande koncept av Detective Marketing

– De växande pappershögarna ...

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro