ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hur mycket I-fåne är du?

metro · 20 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Damon Rasti – Internetentreprenör

klar

Artikellänk är kopierad

Du väcks av alarmet på mobilen, och undrar om du verkligen aktiverade larmet på bilen. Sedan minns du att du åker buss, din hoovercar svävar bara i drömmen. Du skickar ett sms till dig själv och kopierar digitala SL-biljetten. Chauffören lyssnar på SR analogt och bryr sig inte.

Du är Linus på linjen – aldrig offline – ditt bredband är mobilt och din mobil har bredband. Genom dina socials umgås du med fler människor på nätet än IRL. I bakgrunden rullar TRL på MTV. Kristallerna i din LCD-tv skulle lika gärna kunna vara LSD, så hög upplösning som du har.Snart kommer den där jäkla Jamba-jingeln och du glädjs åt Firefox ad-block. Bara blåbär utforskar nätet med Explorer, räven är listigare. Samtidigt kollar du igenom din MSN-lista, och trots att du hatar spam sprider du face plant-videor vidare.

Du kollar gamla kompisars ansiktsbilder på Facebook och försöker ful-OSA till festen på F12 (nej, inte datorknappen), men märker att det osar katt när det bara är emos inbjudna. Du knaprar dig igenom Techcrunch, och Beta Alfa är god tvåa, där du nöjt läser att Microsoft har fått en megahård dom mot sig. Du diggar open source – källan till allt gott.

Du blir varm av att läsa om den nya USB-grillen på Prylfeber och spanar därefter in den där modebloggaren du är het på, sen mobilbloggar du bilder på din senaste erövring. Din röv börjar bli större, du sitter för mycket. Du vill inte sitta fast, vara fri. Du tror på free download, men stänger ner andras uploads. Du pillar på din Ipod och Itouch, i like, men skrattar åt folk som har Iriver, same same but different. Och folk med PC är CP. Din identitet definieras av en Mac. Med high def-display. På helgerna vill du visa upp dig som en Macdaddy, och skäms för att du fyllekäkar på McDonald’s, där du skräms av flottiga stekare – inte de bakom disk – och vill spotta på backslick-brats. Snorungarna utanför påminner dig om varför du inte vill ha barn, trots att du älskar leksaker. Eller förlåt, gadgets.

Du spelar ”Inspector Gadget” och googlar kompisar, kolleger och gamla ex. Kanske hittar du mer på Hitta och Ratsit kan alltid tjalla. Slutligen kollar du om någon har pushat ditt namn på Knuff.

Nu behöver du väl inte Tyda för att fatta allt? För jag utgår från att du också är en I-fåne!

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro