ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Hurra, vi är bäst i Sverige!

Erik Laquist · 7 Dec 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

Enskilda gymnasiets niondeklassare har landets högsta slutbetyg

klar

Artikellänk är kopierad

BÄST. Enskilda gymnasiets elever har bäst slutbetyg i hela landet. Det visar Skolverkets statistik.– Här är eleverna motiverade, säger Nils Larsén i 9 B.Skolan, som trots sitt namn även har flera högstadieklasser, satsar på så många lärarledda lektioner som möjligt. Dessutom har eleverna mycket läxor.– På vissa gymnasier har man mycket läxor. Men eftersom grundskolan här är ganska jobbig blir det inte så stor skillnad när man kommer dit, säger Karin Mohlin i 9 B. Hon och hennes klasskompisar förklarar resultaten med att eleverna är motiverade, på grund av skolans goda rykte. Här har bland andra kungabarnen gått.

På friskolor, som till exempel Enskilda gymnasiet, är betygen i snitt 9,5 procent högre än på kommunala skolor. Andra tydliga skillnader är att flickor har högre betyg än pojkar och att elever som invandrat efter skolstarten har lägre betyg än andra.Den viktigaste faktorn för hur bra eleverna lyckas är föräldrarnas utbildningsnivå. – Många föräldrar här är välutbildade. De vet vad som krävs, säger Karin Mohlins klasskompis Gustaf Burenstam Linder.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Laquist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro