ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Husägare chockades av ödlehög i trappan

Tomas Lundin · 24 Okt 2014
Uppdaterad 24 Okt 2014

Foto: Missouri Dept. of Conservation


klar

Artikellänk är kopierad

Här har ödlorna fest – och alla är inbjudna. En person i S:t Louis fick en chock när trappan plötsligt kryllade med salamandrar. 

Enligt en biolog som sajten The Dodo talat med tar sig salamandrarna upp från sina jordhålor och massmigrerar till dammar och vattendrag för att para sig på hösten och vintern. Den här horden verkar däremot ha navigerat fel och fastnat i ett hörn på vägen dit.

Husägaren hörde av sig till Missouri Department of Conservation som kunde skopa upp de hundratals ödlorna och flytta dem till en damm.

Den här arten av salamander kan bli nästan 20 centimeter lång, dubbelt så stor som den vattensalamander vi kan hitta i Sverige. Det är ändå ingenting jämfört med den japanska jättesalamandern som kan bli nästan 1,5 meter lång och skrämma livet ur folk när den bestämmer sig för att ta en promenad på land. ► LÄS MER: ”Flodmonster” skrämde slag på japaner

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro